Dış Ticaret ve Girişim Sermayesi Bülteni No:40
30 Eylül 2021
Kodlama Eğitimi Platformu Sunan Riders 7,8 Milyon TL Yatırım Aldı

Kodlama eğitimi konusunda çalışan girişimler arasındaki Riders, Boğaziçi Ventures’ın, girişimcilere yatırım yapmaya odaklanan fonu BV Growth ve Ak Portföy Girişim Sermayesi’nden 7,8 milyon TL değerinde yatırım aldı. Riders adına yapılan açıklamada, girişimin 5 yıl içinde kodlamaya ilgisi olan herkese hitap etmek istediği, kullanıcı hedeflerinin 10 milyon kişi olduğu, Boğaziçi Ventures ile güçlü ilişkilerinin bulunduğu ve küresel ölçekte gerçekleşecek yatırım turunun birlikte planlandığı belirtildi.

https://www.dunya.com/girisimcilik/riders-78-milyon-tl-yatirim-aldi-haberi-633445

 

Güvenlik Hizmeti Sunan Eyedius 4 Milyon 150 Bin TL’lik Yatırım Aldı

Kullanıcıların mevcut güvenlik kameralarına yapay zeka destekli alarm ve proaktif güvenlik hizmetleri sunan yerli girişim Eyedius, yeni yatırım turunda, toplam 4 milyon 150 bin TL’lik yatırım alarak Türkiye ve küresel pazarda büyümesini hızlandırmak için önemli bir fırsat yakaladı. 2017 yılından bu yana yapay zeka destekli teknolojileriyle, kullanıcılarına yenilikçi güvenlik hizmeti sunan Eyedius, ek bir donanım maliyeti oluşturmadan kullanıcıların mevcut güvenlik kamera görüntülerini otomatik olarak analiz ediyor ve riskli durum oluşması durumunda uyarılar üretiyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin tercih ettiği geleneksel alarm hizmetini, yapay zeka teknolojisi ile birleştiren Eyedius, kullanıcıların mevcut kamera ve bilgisayarına ek bir donanım olmadan çalışması sayesinde ek donanım maliyeti oluşturmuyor. Eyedius, 2022 yılından sonra Avrupa pazarına girmeyi planlıyor.

https://webrazzi.com/2021/09/14/yapay-zeka-temelli-guvenlik-hizmeti-sunan-yerli-girisim-eyedius-4-milyon-150-bin-tl-yatirim-aldi

 

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Girişimlerine Yatırım 2021’de 60 Kat Arttı

Girişimcilik ekosisteminde verdiği destekler ve hizmetler ile bilinen, 2017 yılında kurulan BTM’nin son 4,5 yıl içinde 37 farklı girişimcisine toplam 100 milyon TL’lik yatırım geldi. Bu süreçte BTM girişimlerinin değerleme miktarı 500 milyon TL’ye ulaştı. 2021 Yılının ilk 8 ayında 9 BTM girişimine toplam 203 milyon 142 bin lira değerleme üzerinden yatırım yapıldı. Bu şekilde, 2020’nin tamamında yapılan toplam 21 yatırımın değerleme miktarına şimdiden ulaşıldı. BTM’nin kuruluşundan beri her yıl yatırım alan girişimci sayısı ve değerlemeleri artmaktadır.

https://www.dunya.com/girisimcilik/btm-girisimleri-ilk-8-ayda-2017nin-60-kati-degerleme-uzerinden-yatirim-aldi-haberi-633788

 

Yurt Dışı Gelişmeler

 

Apna Aldığı Yatırım İle Hindistan’da En Hızlı Unicorn Statüsüne Ulaşan Girişim Oldu

Hindistan’da 22 ay önce kurulan Apna, C Serisi yatırımdan aldığı 100 milyon dolarlık yatırım ile değerini 1,1 milyar dolara yükseltti. Yatırım turu Tiger Global’ın öncülüğünde gerçekleşti. Owl Ventures, Insight Partners, Sequoia Capital India, Maverick Ventures ve GSV Ventures, Tura katılan yatırımcılar arasında yer aldı. Hindistan’daki çalışanların yeni beceriler ve iş imkanları bulmalarına yardım eden Apna, 15 ay önce pazara sunduğu Android uygulamasındaki kullanıcı sayısının 16 milyona çıktığını açıkladı. İş arayanlar dışında 150 bin iş verenin de bulunduğu Apna uygulamasında, mevcut durumda 5 milyon aktif iş ilanının bulunduğu gözüküyor

https://techcrunch.com/2021/09/15/tiger-global-led-100m-investment-makes-apna-indias-fastest-unicorn/

 

Zonos’a 69 Milyon Dolarlık Seri A Yatırım Aldı

St. George, Utah merkezli Zonos, Silversmith Capital Partners tarafından yönetilen yatırım turundan 69 milyon dolar değerinde yatırım aldığını açıkladı. 2009 yılında kuruluşundan beri aldığı ilk dış yatırım ile Zonos, uluslararası ticarette şeffaflığın ve güvenin artması hedeflerine odaklı çalışmalarda bulunacak. Zonos, sahip olduğu küresel ticaret verileri tarafından desteklenen yazılımları ile uluslararası satışları işletmeler için basitleştirmeyi başarıyor. Bir işletmenin altyapısına kendisini entegre ederek üretilen malları sınıflandırıyor ve kesin olarak bir müşterinin uluslararası alım için ödeyeceği fiyatı belirliyor.

https://finance.yahoo.com/news/zonos-raises-69-million-series-120000443.html?.tsrc=fin-srch

 

150 Milyon Dolar Yatırım Alan Mobile Premier League’in Değerlemesi 2,3 Milyar Dolara Ulaştı

Hindistan merkezli mobil oyun platformu Mobile Premier League geçen sene Eylül ayında 90 milyon dolar yatırım almıştı. Bu sene de 150 milyon dolar yatırım aldıklarını açıkladı. Alınan bu yatırım ile Mobile Premier League 2,3 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn oldu. Şubat ayında 95 milyon dolar yatırım alan Mobile Premier League, değerlemesini 945 milyon dolar olarak açıklamıştı. Bu yatırım Legatum Capital liderliğinde gerçekleşmişti. Legatum Capital’ın haricinde ise 150 milyon dolarlık yatırım turuna Accrete Capital, Gaingels, Moore Strategic Ventures LLC ve RTP Global da katıldı. Mobile Premier League aldığı son yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırım 375 milyon dolara ulaştı. Mobil oyunlar için e-spor turnuvalarının düzenlenmesine odaklanan ve 85 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olan Mobile Premier League, geçtiğimiz Temmuz ayında ise ABD’ye açıldı.

https://webrazzi.com/2021/09/16/150-milyon-dolar-yatirim-alan-mobile-premier-league-in-degerlemesi-2-3-milyar-dolara-ulasti

 

Bu Hafta Açıklanan Ekonomik Veriler

 

Türkiye

 

13 Eylül 2021

 

15 Eylül 2021

 

Euro Bölgesi

 

15 Eylül 2021

 

16 Eylül 2021

 

17 Eylül 2021

 

ABD

 

13 Eylül 2021

 

14 Eylül 2021

 

15 Eylül 2021

 

16 Eylül 2021

 

 

Yasal Uyarı

İşbu içerik, yalnızca bilgilendirme amacıyla paylaşılmıştır. Yayımlandığı tarih itibariyle günceldir ve yeniden güncellenmesi planlanmamaktadır. Herhangi bir güvenceyi, finansal ürünü veya aracı, belirli bir yatırım veya stratejiyi tavsiye etmemektedir. İşbu içerik; herhangi bir yatırımın veya stratejinin değerine, karlılığına veya uygunluğa yönelik vergi, hukuk veya yatırım tavsiyesi sağlamamaktadır. Finansal Eksen, iştirakleri, temsilcileri ve çalışanları da dahil olmak üzere içerikte mevcut olabilecek hatalardan, uyumsuzluklardan, tutarsızlıklardan veya içerik nedeniyle tarafınızca alınan herhangi bir eylemden sorumlu tutulamaz. İşbu içerik ve içerik kapsamında paylaşılan tüm bilgi, belge ve görsellere ait fikri mülkiyet hakları Finansal Eksen’e aittir. Finansal Eksen’in yazılı izni alınmadan kopyalanamaz, yayınlanamaz çoğaltılamaz, değiştirilemez veya kullanılamaz.

 

Finansal Eksen | GGI

https://www.finansaleksen.com.tr/

https://www.facebook.com/financialaxis/

https://www.linkedin.com/company/finansal-eksen/

Bu makaleyi beğendiniz mi? Hemen paylaşın.

Finansal Eksen