uLouder, 1.3 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Demirhan Erim ve Can Poyrazoğlu tarafından 2015 yılında geliştirilen uLouder, 1.3 milyon dolarlık değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım, Keiretsu Forum Türkiye’nin Melek Yatırımcıları tarafından gerçekleştirildi. Bölgesel dijital megafon gibi çalışan uLouder; kan ihtiyacı, kayıp duyuruları, evcil hayvan sahiplendirme, yeni komşular için öneriler, acil durumlarda yardım isteme gibi birçok konuda lokal çözümler üretmekte. Bununla beraber, mahalle esnaflarına uygulama içinde ücretsiz dijital dükkan açma imkanı tanınmakta. Günümüzde aktif kullanıcı sayısı 85 bini ve dijital dükkan sayısı 1480’i geçen uygulamada, üyelik oluştururken herhangi bir kişisel bilgi talep edilmemekte.
Synnada.ai, 2.6 Milyon Dolar Yatırım Aldı
2021 yılında kurulan girişim, gerçek zamanlı veri sistemlerinin daha etkin kullanılmasını sağlayacak yapay zeka çözümleri sunuyor. Girişim tohum öncesi yatırım turunda 2,6 milyon dolarlık yatırım aldı. Merkezi Austin, Teksas’ta olan şirketin Ankara’da bir AR-GE merkezi bulunuyor. Öncelikli pazarı ABD olan yerli girişim Synnada.ai’ nin hedef müşterileri; gerçek zamanlı uygulamalar üzerine çalışan ve bu uygulamaları daha akıllı hale getirmek isteyen yazılımcılar.
https://girisim.io/yerli-girisim-synnadaai/
Robotik Süreç Otomasyonu Kronnika 400 Bin Dolarlık Yatırım Aldı
2019 Yılında kurulan Kronnika, 400 bin dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Liderliğini APY Venture’nin 3 fonunun (Fintech, Start-up, Bilişim Vadisi) üstlendiği yatırım turunda Magna Ventures ve 3 melek yatırımcı yer aldı. Kronnika’nın robotları ve RPA adıyla bilinen süreç otomasyon sistemleri, en basit işlemlerden en karmaşık hesap algoritmalarına kadar tüm günlük rutinleri üstlenerek şirket çalışanlarına yaratıcı ve üretken işler yapmak için zaman kazandırmakta. Ayrıca, Kronnika.io platformu içerisinde, yerli ve yabancı yazılımcılara robot geliştirebilecekleri ve geliştirdikleri ürünleri satabilecekleri bir pazar yeri bulunmakta.
https://www.teknotalk.com/kronnika-ikinci-yatirim-turunda-400-bin-dolar-yatirim-aldi-98068/
Yurt Dışı Gelişmeler
GlobalBees, 110 Milyon Dolarlık Yatırım Alarak 1.1 Milyar Dolarlık Değerlemeye Ulaştı
Sadece 9 ay önce kurulan GlobalBees, güzellik, kişisel bakım, ev ve mutfak yemek ve beslenme, spor ve yaşam tarzı gibi kategorilerde dijital olarak yerel markaları satın alır ve onlarla ortak çalışarak bu firmaların Hindistan’daki ve Güney Asya dışındaki pazarlara ve diğer kanallar aracılığıyla genişlemesine ve satış yapmasına yardımcı olur. Girişim, B serisi finansman turunda 110 milyon dolar yatırım alarak, 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Böylece bu sene unicorn olan Hindistan merkezli 40 girişimden biri olmayı başardı.
Sağlık Girişimi MedKitDoc, 7 Milyon Euroluk Yatırım Aldı
COVİD-19 pandemisiyle birçok ülkenin sağlık sisteminde tedaviye erişim konusunda ciddi sorunların oluşması, dijital sağlık girişimlerine olan ihtiyacı ve ilgiyi artırdı. Kronik hastaların ve Almanya’nın son yıllarda hızla artan yaşlı nüfusunun tıbbi hizmetlere kolay ulaşması için , 2020 yılında Berlin’de kurulan MedKitDoc 7 milyon euroluk yatırım aldığını duyurdu. Uygulamada, kan basıncı monitörü, stetoskop gibi Bluetooth özellikli teşhis cihazları ve bu cihazlardan elde edilen verilere hızlıca erişilmesi, doktorların iş yüklerini hafifleterek gün içerisinde daha fazla hastayla ilgilenilmesini mümkün kılıyor.
Neobank Jupiter, C Serisi Yatırım Turunda 86 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı
2019 yılında Jitendra Gupta tarafından kurulan Jupiter, 86 Milyon Dolarlık yatırım aldı. Tiger Global, QED ve Sequoia Capital India liderliğinde gerçekleşen C serisi yatırım turuna mevcut yatırımcılar ve Japonya’nın en büyük bankalarından olan MUFG Bank katıldı. 2021 Haziran ayında hukuk, muhasebe, denetim faaliyetleri, defter tutma, vergi danışmanlığı, pazar araştırması, kamuoyu yoklaması, iş ve yönetim danışmanlığı konularında hizmet vermeye başlayan Jupiter aldığı yatırımı, 2022 Nisan ayına kadar 1 milyon müşteriye ulaşma hedefi doğrultusunda kullanacak.
Bu Hafta Açıklanan Ekonomik Veriler
Türkiye
27 Aralık 2021
- Kapasite Kullanım Oranı %78,7
- https://tr.investing.com/economic-calendar/turkish-capacity-utilization-870
31 Aralık 2021
- Ticaret Açığı (Kas) -5,40B
- https://tr.investing.com/economic-calendar/turkish-trade-deficit-613
Euro Bölgesi
28 Aralık 2021
- S&P/CS Konut Fiyat Endeksi Bileşik -20 Mevsimlikten %18,4
Arındırılmış (Yıllık) (Eki)
29 Aralık 2021
- Mal Ticaret Dengesi -97,78B
- Askıdaki Konut Satışları %-2,2
- https://tr.investing.com/economic-calendar/goods-trade-balance-1650
- https://tr.investing.com/economic-calendar/pending-home-sales-232
Yasal Uyarı
İşbu içerik, yalnızca bilgilendirme amacıyla paylaşılmıştır. Yayımlandığı tarih itibariyle günceldir ve yeniden güncellenmesi planlanmamaktadır. Herhangi bir güvenceyi, finansal ürünü veya aracı, belirli bir yatırım veya stratejiyi tavsiye etmemektedir. İşbu içerik; herhangi bir yatırımın veya stratejinin değerine, karlılığına veya uygunluğa yönelik vergi, hukuk veya yatırım tavsiyesi sağlamamaktadır. Finansal Eksen, iştirakleri, temsilcileri ve çalışanları da dahil olmak üzere içerikte mevcut olabilecek hatalardan, uyumsuzluklardan, tutarsızlıklardan veya içerik nedeniyle tarafınızca alınan herhangi bir eylemden sorumlu tutulamaz. İşbu içerik ve içerik kapsamında paylaşılan tüm bilgi, belge ve görsellere ait fikri mülkiyet hakları Finansal Eksen’e aittir. Finansal Eksen’in yazılı izni alınmadan kopyalanamaz, yayınlanamaz çoğaltılamaz, değiştirilemez veya kullanılamaz.
Finansal Eksen | GGI
https://www.finansaleksen.com.tr/