Yerli Girişim Evreka 2,2 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı
2014 Yılında kurulan Evreka, 2,2 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Atık yönetimi sektöründe operasyonel mükemmelliğe odaklanarak dijital atık yönetimi çözümleri sunan Evreka, 20’den fazla ülkedeki atık yönetimi şirketleri ile çalışmakta. 2021 yılında gelirlerini 3 katına ve yurt dışı gelirlerini yüzde 80’e çıkaran girişim, Logo Ventures, Techone, TTGV ve Fark Labs’ten aldığı bu yatırımı yurt dışında yeni pazarlara açılmak için kullanacak.
https://webrazzi.com/2022/01/06/evreka-yatirim-2-milyon-dolar
Medialyzer 2 Milyon Dolarlık Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
2019 Yılında kurulan girişim 2 milyon dolarlık değerleme üzerinden yatırım aldı. TechOne VC ve Twozero Ventures’in liderlik ettiği yatırım turunda Kültepe Yatırım ve iki Melek Yatırımcı yer aldı. Türkiye’de kendisine benzer bir girişim bulunmayan Medialyzer, televizyon ve radyo reklamlarının etkilerinin ölçülmesi için geliştirdiği makine öğrenmesi ve görüntü tanıma teknolojileri ile müşterilerinin reklam kampanyalarından maksimum verim almalarını sağlamakta. Bu yatırım, İspanya ve Doğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere küresel pazara açılmak ve yeni teknolojiler üretmek için kullanılacak.
Cowealthy, APY Ventures Liderliğinde 400 Bin Dolarlık Yatırım Aldı
2020 Yılında Bilişim Vadisi’nde kurulan girişim, sürdürülebilir bir dünya için yapay zeka tabanlı yenilikçi hayvancılık teknolojileri geliştirmekte. Cowealthy, sürüdeki ineklerin hareket ve vücut sıcaklığı gibi verilerinin toplanmasını sağlıyor. Daha sonra bu veriler, yapay zeka algoritmaları aracılığıyla kullanılabilir bilgi haline getiriliyor. Bilişim Vadisi GSYF’nin liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda; melek yatırımcıların katılımıyla 400 bin dolarlık tohum yatırımı alan girişim, şimdiye dek hayvancılık alanında geliştirdiği katma değeri yüksek elektronik ürünleriyle yurtdışında birçok pazara ulaştı.
https://girisim.io/yerli-girisim-cowealthy-400-bin-dolar-yatirim-aldi/
Yurt Dışı Gelişmeler
NFT Lideri OpenSea 300 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı
Son dönemin en popüler kavramlarından biri NFT (Non Fungible Tokens). OpenSea, değişimi mümkün olmayan para ya da çip olarak tanımlanabilen, özel bir kriptografik token türü olan NFT’ler için en önemli pazar yerlerinden birisidir. Girişim, Seri C finansman turunu 300 milyon dolarlık yatırım ile kapattı. 2017 yılında kurulan OpenSea, 700 binden fazla kullanıcıya 80 milyondan fazla NFT sunan bir platform. Sadece son 30 günde 2,4 milyar dolardan fazla işlem hacmi gören girişimin değeri Temmuz 2020’de 1,5 milyar dolardı. Son aldığı yatırım ile değerlemesi 13,3 milyar dolara yükselen OpenSea, decacorn oldu.
https://egirisim.com/kategori/yatirimlar/
Payfit, 254 Milyon Euro Yatırım Alarak Unicorn Oldu
Fransa merkezli İnsan Kaynakları ve Bordrolama teknolojileri geliştiren Payfit, E serisi yatırım turunda 254 milyon euro değerinde yatırım aldı. Değerlemesi 1,82 milyar dolara ulaşan girişim unicorn girişimler arasında yerini aldı. İnsan kaynakları yönetim süreçlerini basitleştirmeyi hedefleyen girişim, özellikle KOBİ’lerin çalışanlarının ücret ve izinlerini kolayca yönetmesine olanak sağlıyor. 2015 yılında kurulan PayFit, kuruluşundan bu yana 6.000’den fazla müşteri kazandı. Fransa dışında, Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık olmak üzere üç büyük Avrupa ülkesine daha hizmet vermeye başladı.
https://webrazzi.com/2022/01/06/payfit-bordrolama-ik-girimi
Little Otter 22 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı
2020 yılında, anne-kız Dr. Helen Egger ile Rebecca Egger tarafından kurulan ve akıl hastalıkları konusunda dijital çözümler sunan Little Otter, 22 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. CRV tarafından yönetilen yatırım turuna Torch Capital, Vast Ventures, Hinsdale, Boxgroup, Able, Carrie Penner Walton, G9, Springbank Collective katıldı. Tüm aile bireylerine kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerini öğretmek için yola çıkan girişim, günümüze kadar kullanıcılarının %85’nde, yalnızca altı seansta klinik iyileşme kaydetmiş göeünüyor.
Bu Hafta Açıklanan Ekonomik Veriler
Türkiye
3 Ocak 2022
- Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) 36,08%
- Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) 13,58%
- https://tr.investing.com/economic-calendar/turkish-cpi-871
- https://tr.investing.com/economic-calendar/turkish-cpi-611
Euro Bölgesi
3 Ocak 2022
- İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ara) 58,0
- https://tr.investing.com/economic-calendar/manufacturing-pmi-201
5 Ocak 2022
- Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ara) 53,3
- Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ara) 53,1
- https://tr.investing.com/economic-calendar/markit-composite-pmi-1491
- https://tr.investing.com/economic-calendar/services-pmi-272
7 Ocak 2022
- Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Kas) 2,6%
- Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ara) 5,0%
- Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ara) 0,4%
- https://tr.investing.com/economic-calendar/core-cpi-317
- https://tr.investing.com/economic-calendar/cpi-68
- https://tr.investing.com/economic-calendar/cpi-928
ABD
3 Ocak 2022
- Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ara) 57,7
- https://tr.investing.com/economic-calendar/manufacturing-pmi-829
5 Ocak 2022
- Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ara) 57,0
- Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ara) 57,6
- https://tr.investing.com/economic-calendar/markit-composite-pmi-1492
- https://tr.investing.com/economic-calendar/services-pmi-1062
6 Ocak 2022
- İhracat 224,20B
- İthalat 304,40B
- Ticaret Dengesi (Kas) -80,20B
- https://tr.investing.com/economic-calendar/exports-1762
- https://tr.investing.com/economic-calendar/imports-1763
- https://tr.investing.com/economic-calendar/trade-balance-286
7 Ocak 2022
- Katılım Oranı (Ara) 61,9%
- İşsizlik Oranı (Ara) 3,9%
- https://tr.investing.com/economic-calendar/participation-rate-1581
- https://tr.investing.com/economic-calendar/unemployment-rate-300
Yasal Uyarı
İşbu içerik, yalnızca bilgilendirme amacıyla paylaşılmıştır. Yayımlandığı tarih itibariyle günceldir ve yeniden güncellenmesi planlanmamaktadır. Herhangi bir güvenceyi, finansal ürünü veya aracı, belirli bir yatırım veya stratejiyi tavsiye etmemektedir. İşbu içerik; herhangi bir yatırımın veya stratejinin değerine, karlılığına veya uygunluğa yönelik vergi, hukuk veya yatırım tavsiyesi sağlamamaktadır. Finansal Eksen, iştirakleri, temsilcileri ve çalışanları da dahil olmak üzere içerikte mevcut olabilecek hatalardan, uyumsuzluklardan, tutarsızlıklardan veya içerik nedeniyle tarafınızca alınan herhangi bir eylemden sorumlu tutulamaz. İşbu içerik ve içerik kapsamında paylaşılan tüm bilgi, belge ve görsellere ait fikri mülkiyet hakları Finansal Eksen’e aittir. Finansal Eksen’in yazılı izni alınmadan kopyalanamaz, yayınlanamaz çoğaltılamaz, değiştirilemez veya kullanılamaz.
Finansal Eksen | GGI
https://www.finansaleksen.com.tr/