Dış Ticaret ve Girişim Sermayesi Bülteni No:67
12 Nisan 2022
Elektronik Ödeme Şirketi Ödeal 52 Milyon TL Yatırım Aldı

2014 Yılında kurulan ve Türkiye’yi Cepte POS ile tanıştıran elektronik ödeme şirketi Ödeal, SaltPay’den 52 milyon TL’lik yatırım aldı. Bu yatırım ile şirketin değerlemesi 520 milyon TL’ye ulaştı. 2020 yılında yüzde 109’luk büyüme gerçekleştiren Ödeal, 2021 yılını yüzde 136’lık büyüme ile kapattı. Ödeal, üye iş yeri sayısını yüzde 32 oranında artırdı. 2020 Sonunda 40 bin olan üye iş yeri sayısını 68 bine ulaştırdı. Ödeal aldığı yatırım ile büyüme trendini sürdürmeye devam edecek.

https://www.bloomberght.com/odeal-saltpayden-52-milyon-tllik-yatirim-aldi-2302738

 

Yenilenmiş Elektronik Ürün Marketi Easycep, 100 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

2018 yılında kurulan Easycep, Seri A yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 100 milyon dolara yükseltti. Tüketicileri yenilenmiş elektronik cihazla tanıştırma vizyonuyla kurulan ve yenilenmiş elektronik cihaz alım satımında yenilikçi çözümler sağlayan girişim, Ticaret Bakanlığı’ndan 2021 yılında aldığı lisans ile, akıllı telefonlar başta olmak üzere tüketici elektroniği yenileme ve satışı alanında faaliyet gösteriyor. Girişim aldığı yatırımı, yeni istihdam sağlamak ve yurtdışı pazarına açılmak için kullanacak.

https://www.webtekno.com/easycep-100-milyon-dolar-degerlemeye-ulasti-h122180.html

 

Veri Odaklı Sözleşme Yönetim Platformu Jetlexa 200 Bin Dolar’lık Tohum Yatırım Aldı

2020 Yılında kurulan Jetlexa, Albaraka Türk iştiraki APY Ventures’dan 200 bin dolarlık tohum yatırım aldı. Sözleşme hazırlama süreçlerini hızlandıran otomasyon yazılımları alanında hizmet sunan Jetlexa, müşterilerine finans ve zaman tasarrufu sağlayarak sorunsuz ve hızlı sözleşme yönetim süreci sunmayı amaçlıyor. Küçük, orta ve büyük şirketlere özel çözümler sunan Jetlexa, sözleşme kullanan tüm kurumlara hizmet vermektedir. Jetlexa aldığı yatırım ile, entegre olduğu şirket sayısını 5 bine çıkarmayı hedefliyor.

https://webrazzi.com/2022/03/28/veri-odakli-sozlesme-yonetim-platformu-jetlexa-200-bin-dolar-tohum-yatirim-aldi

Yurt Dışı Gelişmeleri

 

Giyilebilir Teknoloji Şirketi VivoSense 25 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Her yıl büyüyen giyilebilir teknoloji pazarının parçası olan VivoSense, Perceptive Xontogeny Ventures (PXV) Fund ve Debiopharm Innovation Fund tarafından yönetilen yatırım turundan 25 milyon dolarlık yatırıma ulaştı. 2010 Yılında kurulan, ABD merkezli VivoSense geliştirdiği dijital sensörlerle vücut tarafından üretilen biyobelirteçlerin gözlemlenmesine yardımcı oluyor. Biyobelirteçler kan veya idrar gibi sıvılarında tespit edilen ve spesifik bir süreci, durumu veya hastalığı belirten bir madde olarak tanımlanıyor. VivoSense, ayrıca, araştırma ve hasta bakımı için giyilebilir sensörlerden elde edilen veriyi yorumlamaya yardım eden bir yazılıma sahiptir. VivoSense açıklamasında, geliştirilen teknolojinin, tıbbi karar sürecinde yeni bir yöntem olarak değerlendirilmesini sağlayacak gelişme olduğu vergulandı.

https://webrazzi.com/2022/03/31/saglik-alaninda-giyilebilir-teknolojilere-odaklanan-vivosense-25-milyon-dolar-yatirim-aldi

Emlak Sektörü İçin Yazılım Geliştiren Deepki 166 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Fransız startup Deepki, C Serisi yatırım turunu 166 milyon dolarlık yatırım ile tamamladığını açıkladı. Highland Europe ve One Peak Partners liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Bpifrance’in Large Venture Fonu, Revaia, Hi Inov ve Statkraft Ventures dahil oldu. Emlak sektöründe “software as a service” (SaaS) platformu olan Deepki, şirketlerin karbon emisyonları gibi çevreyi etkileyen kriterlerini verimli şekilde analiz etmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Deepki, geliştirdikleri yazılımla, emlak şirketlerinin projelerinde kullandıkları enerji, su ve atık hakkında veri toplamayı kolaylaştırdığını ve hızlandırdığını belirtiyor. Deepki’nin müşterileri arasında Allianz Real Estate, Azora Capital, DeA Capital ve Warburg HIH da bulunmaktadır.

https://techcrunch.com/2022/03/31/deepki-grabs-166-million-to-help-real-estate-investors-reduce-carbon-emissions/

 

Tercüme Yazılımı Yapan Weglot 49 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

2016 Yılında kurulan Paris merkezli startup Weglot, Partech tarafından desteklenen yatırım turundan 49 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Bu yatırım, 2021 yılının başından beri tercümanlık odaklı şirketlere yapılan toplam yatırım miktarını 490 milyon dolara çıkardı. Web sayfaları için tercüme teknolojisi sunan Weglot’un müşterileri arasında Microsoft, Spotify ve DoorDash bulunuyor. Weglot, yazılımları sayesinde, müşterileri için küresel çapta 50 bin farklı web sayfasından 100 farklı dilde tercüme hizmeti sunuyor.

https://news.crunchbase.com/news/translation-software-startup-vc-saas/

 

Bu Hafta Açıklanan Ekonomik Veriler

 

Türkiye

30 Mart 2022

31 Mart 2022

1 Nisan 2022

Euro Bölgesi

31 Mart 2022

1 Nisan 2022

ABD

29 Mart 2022

1 Nisan 2022

 

Yasal Uyarı

İşbu içerik, yalnızca bilgilendirme amacıyla paylaşılmıştır. Yayımlandığı tarih itibariyle günceldir ve yeniden güncellenmesi planlanmamaktadır. Herhangi bir güvenceyi, finansal ürünü veya aracı, belirli bir yatırım veya stratejiyi tavsiye etmemektedir. İşbu içerik; herhangi bir yatırımın veya stratejinin değerine, karlılığına veya uygunluğa yönelik vergi, hukuk veya yatırım tavsiyesi sağlamamaktadır. Finansal Eksen, iştirakleri, temsilcileri ve çalışanları da dahil olmak üzere içerikte mevcut olabilecek hatalardan, uyumsuzluklardan, tutarsızlıklardan veya içerik nedeniyle tarafınızca alınan herhangi bir eylemden sorumlu tutulamaz. İşbu içerik ve içerik kapsamında paylaşılan tüm bilgi, belge ve görsellere ait fikri mülkiyet hakları Finansal Eksen’e aittir. Finansal Eksen’in yazılı izni alınmadan kopyalanamaz, yayınlanamaz çoğaltılamaz, değiştirilemez veya kullanılamaz.

 

Finansal Eksen | GGI

https://www.finansaleksen.com.tr/

https://www.facebook.com/financialaxis/

https://www.linkedin.com/company/finansal-eksen/

Bu makaleyi beğendiniz mi? Hemen paylaşın.

Finansal Eksen