Yerli Girişim Logiwa, B Serisi Turda 16,4 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Bir SaaS platformu olan yerli girişim Logiwa, B Serisi yatırım turunda 16,4 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, yüksek hacimli doğrudan tüketicilere ve çok kanallı işletmelere bulut platformu hizmeti sunuyor. Finansman, şirketin platformunu geliştirmeye devam etmesini sağlayacak. Logiwa geçen yıl A serisi turda 8,5 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yeni yatırım turuna; mevcut yatırımcılardan Valor Siren Ventures, Runway Venture Partners, Spider Capital ve Launch Capital da katıldı.
https://egirisim.com/2022/07/07/yerli-girisim-logiwa-b-serisi-turda-16-4-milyon-dolar-yatirim-aldi/
Swipeline, 3 Milyon Dolar Değerleme İle 250 Bin Dolar Yatırım Aldı
Instagram odaklı sosyal medya girişimi Swipeline, köprü yatırım turunda 3 milyon dolar değerleme üzerinden 250 bin dolar yatırım aldı. 2020 yılında kurulan ve son 1 yılda 5 kat büyüme gösteren Swipeline, her ay 800 bin kişi tarafından kullanılıyor. Swipeline, girişimcilik ve teknoloji dünyası hakkında haber ve orijinal formatlı içerikler üretiyor. Girişim, Instagram’dan haber içeriği almayı günlük alışkanlık haline getirme hedefiyle çalışmaktadır.
Yerli Dijital Lojistik Platformu Kamion, Y Combinator’dan 8.5 Milyon TL Yatırım Aldı
Kamion, dünyanın önde gelen hızlandırma ve erken aşama yatırım fonlarından biri olan Y Combinator’dan 8,5 milyon TL yatırım aldı. Girişim, aldığı bu yatırımla Y Combinator‘ın bu döneminde Türkiye’den yatırım almayı hak kazanan tek şirket oldu. Kamion, nakliyecilerin kamyon rezervasyonu yapması için ana temas noktası görevini üstleniyor. Ayrıca, daha az işgücü ile daha fazla hizmet sunmak ve veri toplamak için teknoloji geliştiriyor.
Yurt Dışı Gelişmeleri
Yulife, 120 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Londra merkezli wellness girişimi YuLife Seri C yatırım turunda 120 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 800 milyon dolara ulaştı. Girişim, kullanıcılara sağlıklarını ve refahlarını ilk sıraya koymaları için Amazon kuponları ve uçuş milleri gibi teşvikler sunmaya odaklanıyor. Geleneksel rakiplerinden farklılaşmayı hedefliyor. YuLife, aldığı yeni yatırımı İngiltere’deki operasyonlarını büyütmek ve ABD’de faaliyetlerine başlamak için kullanacağını açıkladı.
Oyun Geliştiricileri İçin Blockchain Girişimi Oasys, 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Oyun geliştiricileri için bir blok zincir inşa eden Oasys, daha geniş bir destekçi tabanına ulaşmasını sağlayan özel token satışı yoluyla 20 milyon dolar yatırım aldı. Yaklaşık 5 aydır aktif olan şirket, blok zincir oyunlarının düşük gaz ücretleriyle hızlı işlemler gerçekleştirebilmesi için altyapı geliştiriyor. Girişim, aldığı yeni yatırımla birlikte, oyun geliştiricileri, dijital varlık borsaları, oyun ve kripto endüstrisinin önde gelenleriyle iş ortaklıklarını güçlendirmeyi hedefliyor. Japon oyun endüstrisinde derin köklere sahip olan girişim, Japonya’nın “kripto varlıklarıyla ilgili düzenleyici sorunları” nedeniyle merkezini Singapur’u olarak seçmiştir. Blok zinciri tabanlı uygulamaların karşılaştığı en büyük engellerden bazıları; yavaşlayan işlemler ve yüksek gaz ücretleri ve bir blok zincirine bir işlem eklendiğinde ortaya çıkan maliyetlerdir.
https://techcrunch.com/2022/07/06/oasys-games-private-token-sale/
Lojistik Girişimcisi Flexe Son Yatırım Turu ile Unicorn Seviyesine Ulaştı
2013 yılında kurulan, Seattle merkezli lojistik girişimi Flexe D Serisi yatırım turunu 119 milyon dolar yatırımla tamamladığını açıkladı. Kuruluşundan bu yana topladığı yatırım miktarını 260 milyon dolara yükseltenFlexe ayrıca Unicorn statüsüne ulaşmayı başardı. Flexe, lojistik platformları sayesinde perakendecilere ve markalara e-ticaret taleplerini yere getirme, depolama ve dağıtım alanlarında çözümler üretmektedir. Günümüz ekonomisinde tüketici tercihlerinin ve tedarik zincirlerinin durumlarının çok hızlı değişmesi nedeniyle Flexe’nin sunduğu hizmetin değeri perakendeciler için giderek artmaktadır. Flexe CEO’su Karl Siebrecht, 2022’nin ilk 6 ayında 2021’in tamamına eşit miktarda müşteri edindiğini belirtti.
https://news.crunchbase.com/transportation/logistics-startup-unicorn-flexe/
Bu Hafta Açıklanan Ekonomik Veriler
Türkiye
4 Temmuz 2022
- Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Haz) 4,95%
- Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Haz) 78,62%
- https://tr.investing.com/economic-calendar/turkish-cpi-611
- https://tr.investing.com/economic-calendar/turkish-cpi-871
Euro Bölgesi
5 Temmuz 2022
- Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Haz) 53,0
- https://tr.investing.com/economic-calendar/services-pmi-272
ABD
7 Temmuz 2022
- İhracat (May) 255,90B
- İthalat (May) 341,40B
- Ticaret Dengesi (May) -85,50B
- https://tr.investing.com/economic-calendar/exports-1762
- https://tr.investing.com/economic-calendar/imports-1763
- https://tr.investing.com/economic-calendar/trade-balance-286
Yasal Uyarı
İşbu içerik, yalnızca bilgilendirme amacıyla paylaşılmıştır. Yayımlandığı tarih itibariyle günceldir ve yeniden güncellenmesi planlanmamaktadır. Herhangi bir güvenceyi, finansal ürünü veya aracı, belirli bir yatırım veya stratejiyi tavsiye etmemektedir. İşbu içerik; herhangi bir yatırımın veya stratejinin değerine, karlılığına veya uygunluğa yönelik vergi, hukuk veya yatırım tavsiyesi sağlamamaktadır. Finansal Eksen, iştirakleri, temsilcileri ve çalışanları da dahil olmak üzere içerikte mevcut olabilecek hatalardan, uyumsuzluklardan, tutarsızlıklardan veya içerik nedeniyle tarafınızca alınan herhangi bir eylemden sorumlu tutulamaz. İşbu içerik ve içerik kapsamında paylaşılan tüm bilgi, belge ve görsellere ait fikri mülkiyet hakları Finansal Eksen’e aittir. Finansal Eksen’in yazılı izni alınmadan kopyalanamaz, yayınlanamaz çoğaltılamaz, değiştirilemez veya kullanılamaz.
Finansal Eksen | GGI
https://www.finansaleksen.com.tr/