Dış Ticaret ve Girişim Sermayesi Bülteni No:86
25 Ağustos 2022
Yemek Sipariş Uygulaması Fuudy 300 Bin Dolar Yatırım Aldı

Gurme yemek sipariş uygulaması Fuudy, 11 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldı. Kurulduğu günden bu yana üçüncü yatırımını alan Fuudy, kullanıcılarına yemek siparişi hizmeti ötesinde üst düzey bir hizmet ve teknoloji deneyimi sunmayı hedefliyor. Girişim, bu yatırımı büyük ölçüde teknoloji ve ürün geliştirme alanlarında kullanacağını açıkladı.

https://tr.investing.com/news/markets/online-yemek-siparis-uygulamas-fuudy-techminedan-11-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-300-bin-dolar-yatrm-ald-2341601

 

F-Ray, 1,7 Milyon TL Tohum Yatırım Aldı

F-Ray, 1,7 milyon TL tohum yatırım aldı. 2020 yılında kurulan F-Ray halka açık veya kapalı tüm şirketlerin anında algoritmik finansal analiz ve değerlendirmelerini yaparak finansal tablo yorumlayıcılarına zaman ve verimlilik kazandıran makine öğrenmesi yazılımları geliştiriyor. Girişim, alınan yeni yatırımı, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını genişletmek ve yeni ürünlerin geliştirmek için kullanacak. Türkiye, Malezya ve Suudi Arabistan’da yer alan müşterilerine aktif hizmet veren F-Ray’in, kısa süre içinde, İrlanda ve ABD’deki müşterilerine de hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

https://egirisim.com/2022/08/16/yerli-girisim-f-ray-startup-wise-guysdan-1-7-milyon-tl-yatirim-aldi/

 

Turkcell, Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu’nun Yüzde 20’sini Satın Aldı

Siber güvenlik sektörünün önemli şirketleri arasında yer alan Barikat Siber Güvenlik, Turkcell’den yatırım aldı. Turkcell yatırımı, kendi kurduğu kurumsal girişim sermayesi fonu “Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu” üzerinden gerçekleştirdi. Böylece Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu’nun yüzde 20 hissesi de Turkcell’e geçmiş oldu. Bu ortaklığın; “Türkiye Siber Güvenlik Ekosisteminin” güçlenmesini ve sektör ihracatının artırılmasını sağlaması bekleniyor.

https://www.teknotalk.com/turkcell-ve-barikat-turkiye-siber-guvenlik-ekosistemi-icin-guc-birlestirdi-117600/

 

Yurt Dışı Gelişmeleri

 

Deri Alternatifi Kumaş Üreticisi Mycel, 10 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Mantarların gövdesinde bulunan beyaz ipliksi doku olarak tanımlanan miselyum bazlı deri ürünleri üreten Mycel, 10 milyon dolar yatırım aldı. Böylece şirketin değeri 40 milyon dolara ulaştı. Yeni nesil kumaş, yani vegan deri alternatifi sektör büyüklüğünün, 2026’ya kadar, yaklaşık 2,2 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Mycel, 2023 yılında, ürettiği ürünleri pazara sunmayı planlıyor. Girişim, alınan yatırımın yeni bir üretim merkezi kurulması için kullanılacağını ve 2023’de Singapur pazarına açılmayı hedeflediğini açıkladı.

https://techcrunch.com/2022/08/15/seoul-based-mycels-mushroom-meat-and-biomaterials-sprout-10m-in-funding/

Saas Girişimleri Odaklı Dijital Banka Arc, 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Y Combinator destekli dijital banka Arc, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Hızlı büyümesiyle dikkat çeken girişim, SaaS girişimlerine dijital bankacılık hizmeti sunmaktadır. 2021 yılında kurulan Arc, dijital bankacılık hizmetlerinin yanısıra borç tahkimi de yapmaktadır.

https://www.pymnts.com/news/investment-tracker/2022/fintech-arc-nets-20m-for-startup-financing/

Sağlık Girişimi Cureapp 51,4 Milyon Dolar Yatırım Aldı

2014 yılından beri faaliyet gösteren Japon sağlık girişimi CureApp Carlyle’dan 51,4 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin aldığı toplam yatırım miktarı 98 milyon dolara yükseldi. CureApp, dijital tedavi uygulamalarının araştırıyor ve geliştiriyor. Alkol bağımlılığı, meme kanseri ve kronik kalp yetmezliği üzerine çalışıyor. CureApp yeni gelen yatırımı hipertansiyon tedavisi için reçeteli DTx uygulamasını piyasaya sürmek için kullanacağını açıkladı.

https://www.mobihealthnews.com/news/asia/japanese-dtx-app-maker-cureapp-receive-51m-investment-carlyle

 

Bu Hafta Açıklanan Ekonomik Veriler

Türkiye

15 Ağustos 2022

18 Ağustos 2022

Euro Bölgesi

16 Ağustos 2022

17 Ağustos 2022

18 Ağustos 2022

ABD

16 Ağustos 2022

 

Yasal Uyarı

İşbu içerik, yalnızca bilgilendirme amacıyla paylaşılmıştır. Yayımlandığı tarih itibariyle günceldir ve yeniden güncellenmesi planlanmamaktadır. Herhangi bir güvenceyi, finansal ürünü veya aracı, belirli bir yatırım veya stratejiyi tavsiye etmemektedir. İşbu içerik; herhangi bir yatırımın veya stratejinin değerine, karlılığına veya uygunluğa yönelik vergi, hukuk veya yatırım tavsiyesi sağlamamaktadır. Finansal Eksen, iştirakleri, temsilcileri ve çalışanları da dahil olmak üzere içerikte mevcut olabilecek hatalardan, uyumsuzluklardan, tutarsızlıklardan veya içerik nedeniyle tarafınızca alınan herhangi bir eylemden sorumlu tutulamaz. İşbu içerik ve içerik kapsamında paylaşılan tüm bilgi, belge ve görsellere ait fikri mülkiyet hakları Finansal Eksen’e aittir. Finansal Eksen’in yazılı izni alınmadan kopyalanamaz, yayınlanamaz çoğaltılamaz, değiştirilemez veya kullanılamaz.

 

Finansal Eksen | GGI

https://www.finansaleksen.com.tr/

https://www.facebook.com/financialaxis/

https://www.linkedin.com/company/finansal-eksen/

Bu makaleyi beğendiniz mi? Hemen paylaşın.

Finansal Eksen